vineri, 12 noiembrie 2010

Lamprologus Meleagris

Lamprologus Meleagris
(Büscher, 1991)***
Sinonim: Lamprologus stappersi ***
Familie: Cichlidae (ciclidele)
Subfamilia: Pseudocrenilabrinae
Denumirea comună: Ocellatus perlat, Lamprologus dantelă
Distribuţia: Africa: Lacul Tanganyika - Central Zair coasta de sud a Kalemie.
Size: 7 cm Dimensiune: 7 cmSex si diferenţe de culoare: Corp argintiu cu pete maro de-a lungul flancurilor sale. Flancurile sunt pătate cu o risipire de pete sidefii. Partea de dedesubt poate arata, de asemenea cu nuanţe de violet. Există un dram de o nuanţă albastră în apropierea gurii. Femelele sunt ceva mai mici decat masculii. Culorile lor nu sunt la fel de intense.

Întreţinere: 23 - 27 ° C, pH-ul 7.8 - 9.5
Habitat: Acvariu cu cochilii de melci si cu substrat de nisip.

Reproducţie: Lamprologus meleagris se reproduc in cochilii de melc. Aproximativ la 8 zile de la data eclozari alevinii inoata liberi langa adulţi. Nu există nici un semn evident de reproducţie până alevini nu sunt văzuti. Au pete roşu-brun pe corp mai multe ca adultii.*** Există o dezbatere cu privire la ce nume are într-adevăr acest peşte . Există o posibilitate distinctă ca acest peşte într-adevăr sa fie Lamprologus stappersi (Pellegrin 1927). Stappersi a fost numit pentru un medic din Africa de Sud care a capturat acesti peşti şi a murit în Primul Război Mondial.
Următorul citat este din "Tanganyika - ciclidele în habitatul lor natural" de Ad Konings.
"Când Buscher (1991) a descris Lamprologus meleagris el a subliniat că aceasta diferă foarte puţin de la Lamprologus stappersi, dar că localitatea speciei din urmă a fost de aproximativ 100 km mai la nord de Lamprologus meleagris, care la acel moment, era cunoscut doar din apropiere de Bwassa (65 km sud de Moba) . Mai târziu a înregistrat, de asemenea, Lamprologus meleagris din Kalemie, unde a fost găsit în gura râului (Buscher, 1998). Acelasi tip de Lamprologus stappersi a fost colectat aproape de Mpala, sau a unui rau din apropiere . Această localitate se află între Moba şi Kalemie, şi este foarte puţin probabil ca astfel de forme sa nu fie similare, găsite atat pe fundul noroios în apropierea gurilor de râu. Deşi este de acord că Lamprologus stappersi a fost iniţial slab descrisă, Buscher a redescris această specie, şi nu există nici o îndoială că Lamprologus meleagris este sinonim cu Lamprologus stappersi, iniţial descris de Pellegrin în 1927. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu