joi, 5 noiembrie 2009

Tropheus


Tropheus este deseori considerat un peste pentru acvaristii avansati, si exista mai multe motive pentru aceasta.
Acesti pesti trebuie sa fie pastrati într-un numar mai mare pentru distribuirea agresiunii, si ar trebuii sa fie tinuti în acvarii cat mai mari pentru a permite teritorii.


Ei sunt, în cea mai mare parte, erbivori, si în special macatori de alge, de aceea au un foarte lung tract digestiv.Ei au nevoie sa fie hraniti de mai multe ori, cu dieta corecta . Multe alimente care sunt bune pentru majoritatea ciclidelor pot fi nocive (pe termen lung) pentru tropheus. Din moment ce acestia sunt ciclide din Tanganyika, ei necesita parametrii apei stabili, acvarii curate, si schimbari de apa regulate. Exista 5 specii recunoscute de Tropheus, si în cele mai multe din specii exista un numar de varietati de culoare dupa locatia geografica. Este foarte usor sa selectezi un tip de Tropheus care arata mult diferit decât altul, dar tinand impreuna 2 specii în interiorul aceleiasi bazin, de multe ori aceasta duce la reproducere incrucisata între specii rezultand  hibridizarea lor.Sfaturi pentru cele spuse mai sus:
1. La început cel mai bine este sa gasiti un tropheus pe care il preferati . Tropheus Duboisi par a fi cei mai potriviti pentru început. În opinia mea cel mai bine este sa începeti cu juvenili. Încercati sa-i tineti în cel mai mare acvariu pe care vi-l puteti permite, 250 litri ar fi minim dar unul ideal ar fi de 350l ,acvariu pentru o singura colonie de tropheus. Încercati sa obtineti o colonie din cat mai multi membri de la început.Adaugarile la o colonie mai târziu pot fi destul de suparatoare, si costisitoare.Este nevoie de cel putin 12 pesti dar, de preferinta 20 pentru a avea o colonie buna, iar daca aveti posibilitati pentru un acvariu mai mare, 30 este chiar mai
bine. Daca totusi doriti sa cumparati pesti adulti, cel mai bine este sa achizitioneze-le într-o proportie de 4-6 femele la un mascul. Juvenili sunt mai accesibili si de asemenea ei vor creste un pic mai toleranti unul fata de celalalt. Încercati sa pastrati separat mai multe gramezi de pietre în acvariu pentru a mentine teritoriile separate, cel putin în teoretic, (unii Tropheus pretind ca întregul acvariu este al lor, indiferent cu ce ai veni tu). Nisip este substrat care trebuie ales este si ieftin si indicat.
2. Tropheus sunt notorii la "bloat", o tulburare intestinala, care poate fi declansata de diete abundente în proteine de origine animala. Pentru a minimiza acest lucru, hrana în primul rând trebuie sa fie pe baza de alge, cum ar fi un fulgii de spirulina .În timpul lor de pasunat alge, ei, de asemenea, înghitit crustacee mici si alte microorganisme, deci putine proteine sunt acceptabile.Se poat hrani cu fulgi mai care contin si proteine cum ar fi: fulgi de artemia salina sau krill congelati, dar aceasta nu ar trebui sa fie  majoritara in dieta. Incercati sa hraniti pestii de mai multe ori pe zi. Recomandabil ar fi de 3 ori , sau mai mult daca se poate, dar cu moderatia hranei (cat pot consuma în 3 minute). Este, de asemenea, o idee buna sa folositi o multime de lumina pentru a încuraja cresterea algelor pe pietre. Tropheusii dvs. vor paste în mod constant si este o priveliste incantatoare!
3. Tropheus prefera un pH stabil între 8 si 9, un KH cuprins între 10 si 18, precum si un GH de peste 10. O temperatura cuprinsa între 25-28 grade Celsius,
este de preferat. Ar trebui sa devina rutina Saptamânal 25% apa schimbata, si asigurati-va ca parametrii sunt aceeasi. Asigurati-va ca oxigenarea este buna ea ar trebui sa fie aproape de saturatie.
De exemplu, daca PH dumneavoastra & sau Duritate sunt un pic mai jos, sa zicem 7.7 si o KH de 7, e mai bine de a incerca in principiu sa pastrati stabile aceste valori nu sa incercati sa le cresteti iar acestea sa fie variabile . Pestii dvs. vor avea de castigat.
4. Tropheus sunt în prezent împartiti între 5 specii: duboisi, brichardi, moorii, annectens, si a speciilor sp.Black, sp.Red, si sp.Mpimbwe. În cazul în care se pastreaza mai mult de o colonie într-un bazin ( nu ar trebui sa tina mai mult de 3), aveti nevoie pentru a selecta una din fiecare specie diferita. De exemplu, pastrarea unui grup de duboisi cu un grup de moorii ar fi ok, dar pastrarea a doua specii diferite de moorii ar putea conduce la hibridizare.

La fiecare colonie in plus ar trebui sa se adauge 250 litrii la dimensiunea globala a acvariului. Asa ca pentru 3 colonii un acvariu de 750 litri ar fi volumul ideal.
Tropheus sunt unele dintre cele mai colorate si distractive ciclide dar si unele dintre cele mai dorite de pe planeta.


Speram ca veti lua în considerare acest lucru si daca va lipseste din colectie tropheus veti adauga aceasta specie.Am pus acest articol pentru a raspunde la majoritatea întrebarilor pe care cineva le are in momentul in care vrea sa aiba Tropheus , dar va rugam, sa postati orice probleme sau alte întrebari în forumul Tropheus, suntem aici pentru a va ajuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu