duminică, 29 noiembrie 2009

Neolamprologus Brichardi - Printesa de Burundi



Nume: Neolamprologus Brichardi.
Nume Comun: Printesa de Burundi, Coada de Lira.
Familia: Cichlidae
Gen: Neolamprologus ( Lamprologus).
Origine: Lacul Tanganyika (Africa).
Marime maxima: 10 cm.
Acvariu: Recomandat peste 80 litri.
Alimentatie: Este un peste omnivor deci poate fi hranit cu hrana vegetala (spirulina, spanac, etc.), granule, fulgi, sticksuri, hrana vie, etc.
Caracteristicile apei:
pH: intre 7,5 si 9,0.
Duritate: Semidura spre Dura (12 - 18 dH).
Temperatura: 25ºC - 27ºC.




Anatomia:
Este o ciclida foarte apreciata ce provine din zonele stancoase ale lacului Tanganyka. Corpul sau este alungit avand o culoare crem terminandu-se cu coada in forma de lira. In partea superioara a branhiilor se poate vedea o pata galbena si o alta alungita neagra ce ii da o imagine foarte atractiva. La maturitate ajunga cam la 10-12 cm.
Acvariul:
Este recomandat sa-i instalam intr-un acvariu de peste 80 de litri cu un substrat de nisip fin si un decor din pietre care pe alocuri sa formeze grote, minicrevase ,etc. Filtrarea trebuie sa fie foarte buna iar aerarea deasemenea.
Comportament si reproducere:
Perechile formate sunt teritoriale si foarte agresive cu alte specii tinandu-i la distanta de grupul de alevini. In marea lor majoritate brichardi protejeaza si alte grupuri de alevini ai altor perechi.



Identificarea sexului la acesti pesti e foarte complicat fizic aratand la fel. De obicei masculul este putin mai mare avand aripioara dorsala mai lunga. De aceea este recomandat cand incepeti sa cresteti acest peste sa se puna in acelasi bazin mai multe exemplare pentru a fi sigur ca se va forma cel putin o pereche. Aceasta va de pune in jur de 20-25 de icre iar eclozarea lor se va face in 4-5 zile.Este de recomandat punerea puilor dupa o perioada intr-un acvariu separat daca acestia provin dintr-un acvariu comun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu