sâmbătă, 1 octombrie 2011

Cyprichromis II

Unul dintre cele mai frumoase cichlide din Tanganyika atat ca temperament cat şi culoare e. Acest peşte traieste in toate zonle lacului şi se găseşte în mai multe variante.  Motivul fiind este că exista diferite specii care trăiesc alături, în acelaşi habitat. "CYP" sunt, în general, peşti foarte paşnici.  Ei trăiesc de obicei în grupuri mari cu mii de indivizi, dar ei pot rătăci în grupuri mai mici.  Femelele sunt de obicei foarte pale la culoare, dar acest lucru este suplinitde masculi. Din moment ce acesti pesti sunt poligami şi sunt peşti de grup, vă puteţi aştepta la masculii mai multi colorati în acelaşi timp. Acesta este unul dintre principalele avantaje ale Cyprichromis.  Desigur, va trebuii să înfiinţati grupul dvs. corect, în scopul de a atinge armonia.


CYP vin in doua dimensiuni de bază, regular şi jumbo. Regular atinge dimensiunea medie de circa 3,5 ", în timp ce jumbo pot merge până la 7". Ei sunt mancatori de plancton . Din moment ce ei mananca, în general frecvent  particule mici pe parcursul zilei sunt foarte benefici în acvariu. O dieta bogata in proteine il fac sa ​​devina un peşte într-o stare de reproducere repida. Viermi negru, roşii viermi sticlă, artemia şi  produse alimentare fulgi funcţionează cel mai bine.  Din moment ce le place particule mici de alimente, lucrează bine într-un acvariu cu mancatori neglijenti.


Deoarece CYP sunt locuitori de jumatatea apei fac un plus binevenit intr-un acvariu comunitar de tanganyika.  Cele mai multe ciclide ocupă jumătatea de jos a rezervorului în cazul în care CYP va ocupa jumatatea superioara. Reproducţia lor nu mai este de mult o provocare. Este bine să păstrati cantitati egale de masculi la femele, în scopul de a reduce presiunea asupra femelelor.  Peştii depun la jumatatea coloanei de apa cu capetele lor îndreptate în jos. Este uimitor să vezi femela prinzand ouăle ei înainte ca acestea sa loveasca substratul.Unele dintre cele mai bune CYP-colorate sunt:

  • "Kavala", care este unul dintre CYP Jumbo.  Ei pot ajunge la aproape 7 ", au albastru pe cap, galben pe obraz şi dedesubt, şi dungi de tigru triunghiulare.

  •   "Kitumba", de asemenea, un jumbo.  Masculii sunt colorati in galben, albastru, albastru deschis, închis, şi combinaţii ale acestor culori!  Probabil cel mai bun colorit, de asemenea si cel mai rău. Males can be aggressive enough to make them very "un-cyp-like" in behavior, sometimes taking over a large tank. Cu toate acestea, este fascinant sa vezi masculii cu un model de culoare pe o parte si de alt model de culoare pe cealaltă parte.  Aşa-numitele "speckle back rainbow".

  •   "Tricolor", care este un alt Jumbo. Masculii sunt de trei culori diferite: corp albastru cu aripioare galben, corp maro cu aripioare negru, şi dorsala negru cu cap galben strălucitor.
  •   "Neonback" sau "Utinta", care nu este un jumbo. Masculii  au o spinare albastru metalizat care se întinde de la vârful nasului până la coadă, cu coada, fie albastra sau galbena.  Ele cresc la un maxim de 4". Acest peşte este de fapt "albastru flash".
Sursa: www.cichlid-forum.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu