duminică, 19 septembrie 2010

Special Blend de la Microbe Lift

Am ales sa public odata pe saptamana, daca este posibil, un articol care sa vina cu ceva in folosul crescatorilor de ciclide de tanganyika si nu numai. O sa incep cu Special Blend de la Microbe Lift, o firma americana care produce unele din cele mai bune si substante si accesorii pentru acvaristica bazandu-se in primul rand pe bacteriologie si microbiologie. De aceea toate produsele sunt BIO in adevaratul sens. Spun aceste lucruri nu in special pentru reclama dar pentru a face ce-i mai bun pentru acvariile noastre.


Special Blend
Este un produs atat pentru acvarii de apa dulce cat si pentru acvariile marine.
Este un ecosistem într-o sticla.


Caracteristici si avantaje:

-Reducerea dramatica a necesitatii schimburilor de apa.
-Reducerea frecventei de curatare
-Este bun atat pentru pestii de apa dulce cat si pentru cei de apa sarata
-Fara chimicale
-Un rezervor nou de pornire pentru ciclare biologica si stimulare
-Un 'degrador' de substante organice
-Un stimulator natural pentru cresterea plantelor
-Nivel scazut de amoniu si reducere biologica a nitratilor
-Reduce mirosurile si limpezeste apa
-Întretinere biologica pentru stabilizarea acvariilor
-Creste abilitatea plantelor pentru asimilarea luminii, apei si nutrientilor
-Descompune reziduurile organice din substrat, plante si pietre
-Descompune spuma proteica
Aceste bacterii sunt compatibile cu filtrele biologice si lampile UV. Lampile UV trebuie sa fie oprite pentru 48 – 72 de ore dupa adaugarea acestui produs. Acest lucru va permite progresul bacteriilor la stadiul de crestere cel mai activ.

MICROBE-LIFT SPECIAL BLEND nu neutralizeaza clorul, cloramina si metalele grele.

MICROBE-LIFT SPECIAL BLEND este compatibil cu utilizarea carbunelui activ si este compatibil cu produsele pe baza de cupru.

Întrucat fiecare flacon de MICROBE-LIFT SPECIAL BLEND este “crescut” individual, pot sa existe variatii de culoare de la flacon la flacon. Aceste variatii de culoare nu influenteaza calitatea produsului.

Deformarea flaconului (contractare sau umflare) este normala si se datoreaza variatiilor de temperatura, flaconul fiind sigilat.

Acvarii de apa sarata

Bacteriile din acest produs raman active atunci cand se folosesc la o apa cu o salinitate de 1.017 – 1.025. La pornirea unui acvariu marin, intai adaugati sarea, recirculati apa pentru 24 de ore, apoi masurati salinitatea si faceti eventualele corectii pentru ca salinitatea sa se afle in domeniul 1.017 – 1.025. Adaugati MICROBE-LIFT SPECIAL BLEND numai dupa ce ati recirculat apa din acvariu minim 24 de ore.

Apa sarata a oceanelor are o mare stabilitate cu variatii mici de pH. Apa oceanelor dilueaza reziduurile rezultate de la pesti si substantele organice. Bacteriile MICROBE-LIFT SPECIAL BLEND ajuta descompunerea mai rapida a resturilor organice din apa si ciclul de descompunere a anumitor elemente cum ar fi azot, sulf, etc. care se pot acumula în acvariu.

Acest produs nu contine chimicale. Este inofensiv pentru oameni, pesti si plante. Deoarece nu putem controla dinamica pre-existenta dintr-un acvariu, informatiile de mai sus sunt supuse mai multor variabile. Multe situatii sunt unice în natura.

MICROBE-LIFT SPECIAL BLEND are un miros de hidrogen sulfurat care se va disipa rapid.

Apa sarata încetineste activitatea bacteriilor. Pentru rezultate rapide folositi cu 25 % - 50 % mai mult produs.

Numarul de pesti/Suprafata apei/Oxigenul

Dimensiunea acvariului precum si temperatura apei afecteaza continutul de oxigen din apa. Continutul de oxigen din acvariu si suprafata apei va determina numarul de pesti pe care poti sa îi ai în acvariu. Cu cat cantitatea de oxigen dizolvata in apa va fi mai mare, cu atat vom putea tine mai multi pesti si alte vietuitoare in acvariu. Înaintea introducerii oricarei forme de viata în acvariu trebuie sa ne asiguram ca este o cantitate suficinta de oxigen necesara pestilor si bacteriilor aerobe continute în MICROBE-LIFT SPECIAL BLEND.

Asteptati 72 ore pentru adaugarea MICROBE-LIFT SPECIAL BLEND, daca ati adaugat medicamente în acvariu.

Toate produsele bacteriene MICROBE-LIFT pot fi folosite împreuna. Uneori cand se folosesc mai multe produse bacteriene MICROBE-LIFT, reduceti dozajul de la al doilea produs cu 50 %. Dupa adaugarea bacteriilor, faceti o monitorizare a pH-ului.

Bacteriile din aceste flacoane trebuie sa ramana în flacoanele lor originale sau daca le pierdeti pe acestea continutul flaconului se transfera în altul.

Produsul il puteti gasi aici:
Special Blend(476 ml) 
Special Blend(251 ml)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu