sâmbătă, 14 august 2010

Julidochromis Ornatus

Nume comun: Julie dorado.
Denumire stiintifica: Julidochromis ornatus.



Descriere: Acesti Julies sunt ciclide care traiesc in lacul Tanganyika. Au fost descoperiti in anul 1898 si importati prima oara ca pesti de acvariu in anul 1958. Genul Julidochromis este integrat in marea familie a ciclidelor (Cichlidae). Corpul sau este fusiform cu aripioara dorsala foarte lunga ce se intinde pe tot spatele din dreptul operculilor pana la coada. Coloratura acestei specii de julido difera de mediul si adancimea la care traiesc: de la alb galbui pana la galben oranj brazdat de 3 dungi negre. Marimea lor nu depaseste 7-8 cm.
Dimorfismul sexual: Este aproape inexistent. Cand ajung la maturitate masculii sunt mai mari. Ei ajung la maturitate sexuala cam la 8-10 luni de viata.
Raspandirea in lac: Endemica pe coastele stancoase ale lacului Tanganyika. Doar cinci localitati dau denumire acestei specii : Isanga, Mbity, Kapamba, Uvira si Kalungwe.




Parametrii apei

1.Temperatura: Aceasta specie spre deosebire de altele ce traiesc in lacul Tanganyika are o scara mult mai mare de variatie a temperaturii apei in care traiesc aceasta putandu-se situa intre 20-28 grade .Temperatura optima pentru reproductie este 26-28 de grade.



2.Caracteristici: Ph-ul adecvat pentru aceasta specie este unul ce face apa alcalina si cu o duritate foarte mare.Se considera bune valorile ph-ului intre 7-si 9 iar cel optim este de 8,3. Duritatea apei se situeaza intre 10-18 dgh cu un important component de carbonatati.


Alimentatia : Pestii din acest gen sunt micropradatori ei hranindu-se in special cu mici nevertebrate si crustacee.Dar hrana lor nu este constituita numai din alimente de origine animala ,hrana nvegetala fiind la fel de bine tolerata de acestia.Deci daca vrem sa avem niste pesti sanatosi trebuie sa-i hranim diversificat.



Inmultirea : Julidochromis ornatus este o specie usor de inmultit la fel ca toti pestii din aceasta familie.Odata formata o pereche din aceasta specie aceasta isi va alege un teritoriu care va fi aparat in special de mascul.Perechea va cauta un loc mic (grota,gaura,crevasa,etc)unde vor depune un numar redus de icre intr-un interval de 7-10 zile la sfarsit adunandu-se intre 20-50 de icre.Eclozarea lor dureaza cam 3-4 zile iar dupa 7 zile alevinii vor inota singuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu