duminică, 6 iunie 2010

Ce mai e nou In lacul Tanganyika

Lacul Tanganyika


Aparent, peştii din lacul  Tanganyika sunt favoriti pentru pasionatii pestilor ce apartin lacurilor din Marele Rift . Există un interes puternic pentru Tropheus, ciclide goby, albastrul soiurilor de Cyphotilapia frontosa. Peştii colectati în Congo, coasta de sud, par a fi în topul cererilor, dar costurile pentru a face afaceri acolo continua să crească.  Timp de mai multe colectari, pescari vechi şi noi au decis că este prea scump pentru a colecta asa de departe pesti.  Datorită economiei proaste şi cheltuielilor mari, unii au renunţat.

Ce mai e nou in lacul Tanganyika:

Colectati de-a lungul coastei Tanzaniei centrala, acesti Petrochromis orthognathus "ochi roşii" sunt numiti asa  pentru culorea partii de sus a ochilor .Una dintre puţinele specii colectate pe parcursul anului trecut în extremitatea nordică a statului Congo este Asprotilapia leptura.  Acest peşte este din Uvira, Congo şi arată similar cu alte populaţii din lac ale acestui peşte.
Exportati din Tanzania, dar colectati din sudul statului Congo, Eretmodus sp. Kamakonde este similar cu populaţiile găsite în altă parte.  Aceşti peşti sunt identificati dupa punctele albastre dorsale  şi, de asemenea, dupa dungile galbene.Încă popular printre crescatorii  care si  le pot permite, Cyphotilapia frontosa din sudul statului Congo sunt  considerate foarte frumoase in special pentru culorile de un  albastru profund.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu